Website StudieClub Schilder Zuidwest

Vakgenoten ontmoeten,
inspireren en informeren!

Studieclub Schilders Nederland

Welkom op de website van de SCS Nederland.

Vind hieronder de aftermovie van een fantastische Landelijke schildersdag en vakwedstrijd met ruim 180 panelen en 150 aanwezigen bij Nimeto in Utrecht!

 

AFTERMOVIE LANDELIJKE SCHILDERSDAG EN VAKWEDSTRIJD 2023 bij NIMETO in Utrecht

 

 

SCS Nederland en regionale clubs

De SCS Nederland werkt samen met OnderhoudNL en de verschillende Schildersvakopleidingen in Nederland. Daarnaast zorgen wij er met ons uitgebreide netwerk aan bedrijven, groothandels en product-/dienst-/materiaa-l en materieelleveranciers voor dat er op een informele wijze invulling wordt gegeven aan een leven lang ontwikkelen voor iedere medewerker in de schilders- en vastgoedonderhoudsbedrijfstak en aanliggende sectoren.

De SCS Nederland zorgt samen met de regionale Studieclub voor een landelijke dekken en wij zijn er voor iedereen. Van leerling tot medewerker tot oud medewerker in de bedrijfstak.

Geschiedenis

De eerste studieclubs ontstonden kort na de Tweede Wereldoorlog. Na vijf jaar oorlog was er in het schildersambacht een grote kennisachterstand ontstaan. Zowel het onderwijs als het bedrijfsleven wilden hier iets aan doen en samen werken aan een 'herrijzend vakmanschap'. Een door Eisma's Schildersblad uitgeschreven vakwedstrijd vormde het startschot voor regelmatige regionale bijeenkomsten voor iedereen die affiniteit had met schilderen. De Studieclub Schilders was geboren.